Utrecht.jpg

Formules

Picnic opent ‘superhub’ in Utrecht

UTRECHT – Online-supermarkt Picnic opent in Utrecht het grootste hub van Nederland. Op bedrijventerrein Lage Weide opent het bedrijf half september een zogenoemd ‘superhub’. Van hieruit zullen meer dan 250 bezorgers met ongeveer 100 elektrische wagentjes ruim 200.000 huishoudens kunnen bedienen in de regio. Eerder werd in Utrecht al een gerobotiseerd distributiecentrum geopend waar 200.000 bestellingen per week verzameld worden.

Redactie |

De domstad was een van de eerste steden in Nederland waar Picnic van start ging. Het superhub zal de twee bestaande hubs, een in het noorden van de stad en een in het zuiden, gaan vervangen. Op het 5500 m² grote terrein is 2500 m² binnenruimte beschikbaar. “Het verspreidingsgebied wordt op dit moment niet uitgebreid, maar de nieuwe hub biedt wel de mogelijkheden om in de toekomst op meer plaatsen in de regio Utrecht te gaan bezorgen. De ruimte en faciliteiten hiervoor zijn aanwezig”, zegt Picnic-medeoprichter Michiel Muller.

Steenworp
“Doordat de nieuwe superhub zich op een steenworp afstand van ons volledig geautomatiseerde fulfilmentcenter bevindt, kunnen we nog efficiënter en beter de boodschappen bezorgen”, vertelt Muller. “Het gebouw is in goede samenwerking met de gemeente Utrecht en onze bouwpartners helemaal opgeknapt. Het voldoet aan al onze wensen. Naast de voordelen voor onze klanten creëren we met de komst van de nieuwe hub ook een nog fijnere werkplek voor onze runners.”

Bron: Levensmiddelenkrant