E-commerce

Pieter Pot introduceert herbruikbare wijnfles

ROTTERDAM – Pieter Pot start met hervulbare wijnflessen. Dat levert 36 procent minder CO2-uitstoot op ten opzichte van de reguliere wijnflessen, die dus maar een keer worden gebruikt, heeft de verpakkingsvrije online supermarkt laten berekenen. Er zullen zes verschillende soorten biologische wijn worden aangeboden om de circulaire flessen mee te vullen. Pieter Pot geeft aan de eerste in Nederland te zijn die met een herbruikbare wijnfles komt.

Renée Salome |

Tegelijkertijd komt Pieter Pot met hervulbare bierflesjes, waarin biologisch en aardgasvrij geproduceerd speciaalbier zal worden gestopt. Samen zullen de circulaire wijn- en bierflessen 200.000 verpakkingen besparen, zo hoopt de verpakkingsvrije supermarkt.

Footprint
Volgens Pieter Pot heeft glas één van de van de grootste CO2-footprints onder de verpakkingsmaterialen. Ceo van Pieter Pot Jouri Schoemaker zegt daarover: “Glas wordt vaak gepositioneerd als duurzame keuze, terwijl het enorm veel energie kost om glas te recyclen, wat resulteert in een hoge CO2-uitstoot. Vanuit onze missie om afval de wereld uit te helpen, vonden we het hoog tijd om op dit gebied met een alternatief te komen en daarom lanceren we nu de allereerste circulaire wijnfles. Gemiddeld hervullen wij een wijnfles zes keer met de lekkerste biologische wijnen van een vooraanstaand Duits wijnhuis.”

Bron: Levensmiddelenkrant

 

pp-565.jpg