BIO-UIEN 0.jpg

Formules

Plus-uien standaard biologisch

UTRECHT – Plus heeft alle onbewerkte uien vervangen voor standaard de biologische variant. De prijs voor de klant blijft hetzelfde, de telers krijgen een meerprijs voor biologisch. Plus legt het verschil zelf bij, waardoor het de eerste supermarkt is die alle onbewerkte uien biologisch aanbiedt.

Redactie |

De biologische onbewerkte gele en rode uien in 3-stuksverpakking liggen nu al in de winkels. De 1- en 2-kilo verpakkingen en de sjalotten volgen nog. Het vervangen van een product(groep) is onderdeel van de supermarkt’s strategie om te verduurzamen. Eerder verving de supermarktketen al de bananen, cacao in alle huismerkproducten, dagverse zuivel van het huismerk en onbewerkte aardappelen voor een duurzamere variant.

Positievere milieu-impact
Biologische telers zorgen goed voor de grond, dragen bij aan een beter biodiversiteit en werken zonder chemische-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en zonder kunstmest. Door de onbewerkte uien te vervangen voor de biologische variant wil Plus bijdragen aan een positievere impact op het milieu.

Bron: Levensmiddelenkrant