SHOT_04_HEINZ_BALATON_RECYCLABLE.jpg

Fabrikanten

Recyclebare doppen op de Heinz tomatenketchup

AMSTERDAM – De gehele knijpfles van Heinz Tomato Ketchup is nu te recyclen in de reguliere afvalverzameling. Dankzij de innovatieve 100% recyclebare dop kunnen jaarlijks tot 300 miljoen plastic doppen worden hergebruikt.

Redactie |

Marketing director bij Heinz Benelux, Belén Llamarez Carballo, licht toe: “We weten dat onze consumenten zich zorgen maken om hun impact op het milieu, en wij ook. Hoewel het misschien een kleine verandering lijkt, maakt dit het voor de miljoenen Heinz-liefhebbers in het hele land gemakkelijk om hun hele knijpfles in één keer te recyclen."

Grote impact
The Kraft Heinz Company wil tegen 2025 alle verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar maken. De nieuwe doppen zijn een stap in de richting naar de ambitie om tegen 2030 wereldwijd het gebruik van nieuw plastic door Kraft Heinz met 20% te verminderen.

Leuke bijkomstigheid is dat de flessen door de nieuwe dop makkelijker in gebruik zijn wanneer de fles tot het laatste beetje uitgeknepen wordt. In de toekomst wil Heinz de nieuwe recyclebare doppen ook voor andere sauzen gaan gebruiken.

Bron: Levensmiddelenkrant