Formules

Buitenland

Rewe opent eerste Pick&Go-winkel: langs de kassa niet nodig

MÜNCHEN – Rewe was al een tijd bezig met twee hybride testwinkels in Keulen en Berlijn, maar nu is het moment aangebroken dat de Duitse supermarktketen een volgende stap zet. Midden in het centrum van München is een eerste Pick&Go-winkel geopend, die volledig autonoom is. Oftewel: klanten kunnen winkelen zonder langs de kassa te moeten om af te rekenen.

Lisa van der Linden |

De autonome kassa werd eerder al met succes geïntegreerd in de twee testwinkels als alternatieve winkelmogelijkheid. In München wordt deze optie alleen nog als betaalproces aangeboden, waardoor klanten snel en handig hun boodschappen kunnen doen zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa. “Met de eerste volledig autonome Rewe-winkel begint het toekomstige project Rewe Pick&Go aan een belangrijke, tweede testfase. De komende weken zullen we in detail analyseren hoe het aanbod om te gaan winkelen zonder af te rekenen hier in München wordt geaccepteerd. We zijn hier optimistisch over: omdat de twee hybride testwinkels hebben aangetoond dat autonoom winkelen met REWE Pick&Go voor veel klanten een handig, opwindend en tijdbesparend alternatief is voor conventioneel winkelen”, zegt Peter Maly, executive vice president Rewe Group.

Hoe werkt het?
De winkel heeft een verkoopoppervlakte van 298 vierkante meter en er zijn ongeveer 4000 artikelen verkrijgbaar, waaronder vers gebak, groenten, fruit, diepvries, dranken en huishoudelijke artikelen. Ook regionale producten uit Beieren vallen hieronder. Om toegang te krijgen tot de winkel moeten klanten zich bij een van de ingangen melden met de Rewe Pick&Go-app. Daarna kunnen ze hun boodschappen doen, zoals ze zijn gewend en vervolgens de winkel uitlopen. De factuur verschijnt automatisch in de app. Dit wordt mogelijk gemaakt door intelligente camera’s en gewichtssensoren in de schappen, maar ook zijn er hightech componenten zoals servers en snelle netwerkkabels. Het systeem registreert elke gebruiker als een volgnummer, waarbij elke armbeweging naar het schap wordt herkend en beoordeeld als een actie. Ook het terugleggen van artikelen wordt gesignaleerd.  

Rewe heeft grootste plannen. De opening van een tweede Rewe Pick&Go-winkel staat al op de planning voor begin 2023 in Keulen.

Bron: Levensmiddelenkrant

rewe_pick-go___2022_12_137901-1.jpg
rewe_pick-go___2022_12_137937.jpg
rewe_pick-go___2022_12_137958.jpg