Fabrikanten

Introducties

Schouten introduceert nieuwe vleesvervangers

GIESSEN – Schouten Europe brengt deze maand plantaardige kip- en rundstukjes wereldwijd op de markt. Dit moet volgens het Nederlandse familiebedrijf bijdragen aan de eiwittransitie.

Juan Kort |

De fabrikant zegt dat Nederland al decennialang vooraan staat in de ontwikkeling en productie van plantaardige alternatieven voor vlees. De laatste jaren zou deze positie nog verder worden versterkt door een sterk groeiende vraag, nieuwe toetreders, technologische ontwikkelingen, versnelling op het gebied van innovatie en de stimulerende invloed vanuit politiek, media, onderwijs en NGO’s.

Geen concessies
Met volledig plantaardige kip- en rundstukjes voegt de onderneming twee producten toe aan hun assortiment. R&D directeur Niek-Jan Schouten: “Er waren al diverse kip- en rundstukjes op de markt, maar wij vonden dat het beter kon. Zeker met dit soort producten is het belangrijk dat de consument geen concessies hoeft te doen op smaak en textuur. Wij hebben hard gewerkt aan producten waarvan wij verwachten dat ze zelfs beter gewaardeerd worden dan echte kip en rund.” De leverancier zegt dat met name de productie van rundvlees een negatieve impact op het milieu heeft.

Distributie
Schouten stelt de producten de komende maanden wereldwijd voor aan geïnteresseerde partijen binnen de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

schouten-retd.jpg