Schouten No Egg White in spread.jpg Schouten’s No Egg White verwerkt in een smeersalade

Fabrikanten

Schouten ontwikkeld vegan ei-eiwit

GIESSEN – Schouten Europe heeft een nieuw plantaardig alternatief voor ei-eiwit op de markt gebracht. Onder de naam No Egg Whites levert de producent van plantaardige vlees- en visalternatieven het product aan de voedselindustrie. Het product is gemaakt van koolzaadolie en soja-eiwit en is zowel in smaak als textuur vergelijkbaar met kippenei-eiwit.

Redactie |

"Consumenten zijn op zoek naar gezondere en meer duurzame voedingsopties, maar ze willen niet inleveren op smaak of textuur", zegt Peter Schouten,ceo van Schouten Europe. "Ons plantaardig ei-eiwit is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een alternatief voor traditioneel kippenei-eiwit. Wij geloven dat onze innovatieve oplossing bij uitstek geschikt is voor industrieel gebruik waarbij producenten ei-eiwit verwerken in producten. Eieren zijn de laatste jaren enorm in prijs gestegen, daarom is deze plantaardige variant ook prijstechnisch interessant."

Volgens het bedrijf is het plantaardige ei-eiwit geschikt voor toepassing in  smeersalades, maaltijdsalades, wraps en sandwiches. Het koelverse product heeft een houdbaarheid van minimaal drie maanden.

Bron: Levensmiddelenkrant