Tolmanns-DISTILLERY-05.jpg Foto: Tolmanns Distillery

Fabrikanten

Tolmanns wil internationaal met gin

VIJFHUIZEN – Tolmanns Distillery heeft ambitieuze internationale groeidoelstellingen opgesteld. Het bedrijf is klaar om de distributie van de gin verder op te schalen. Speciaal daarvoor staan ze in maart op de ProWein beurs in Düsseldorf.

Redactie |

Tolmanns produceert in kleine batches in hun distilleerderij in het ’t Fort bij Vijfhuizen, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Aan de neutrale graanalcohol worden zestien verschillende ingrediënten toegevoegd. “Naast natuurlijk de jeneverbes, zijn o.a. ook de jalapeño peper, gember en oranjebloesem onderdeel van deze ingrediëntenlijst. Om zo veel mogelijk smaak en aroma van elk ingrediënt te onttrekken, worden alle ingrediënten apart gedistilleerd in een koperen distilleerketel. We willen een smaakvolle gin maken, één die op traditionele wijze in eigen land is gedistilleerd. Wij zijn een van de weinigen in Nederland die werken met een traditionele koperen ketel. En daar zijn we trots op”, aldus oprichter Ron van Tol.

Beurs
ProWein is de grootste en belangrijkste internationale vakbeurs op het gebied van wijn en gedestileerde dranken. Tolmanns staat op de beurs met twee van haar gins, beide prijswinnaars. De Premium gin won eind vorig jaar goud en de Barrel Aged gin werd op de Global Spirits Masters Competition 2023 bekroond met een Master Medal. “Onze twee smaken hebben zich daarmee bewezen”, aldus Van Tol. "De hoogste tijd om de wereld kennis te laten maken met deze prijswinnaars.”

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant