tonys.jpg

Fabrikanten

Tony’s Chocolonely krijgt Good Egg award

AMSTERDAM – Voor de derde keer heeft Tony’s Chocolonely de Good Egg award toegekend gekregen. Het bedrijf is ook voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘industry leader’ in het onafhankelijke industrie-onderzoek de Chocolate Scorecard. De Scorecard is een initiatief van diverse organisaties dat chocolademakers over de hele wereld beoordeelt op hun duurzaamheids-activiteiten.

Redactie |

Tony’s krijgt de Good Egg award omdat ze mens en planeet centraal zetten in hun inkoopmodel en samen met andere chocolademakers samen werkt om de hele cacaosector structureel te veranderen. Het bedrijf scoort ook goed op traceerbaarheid, transparantie en leefbaar inkomen van de boeren van wie ze cacaobonen afneemt.

Tony's impact navigator, Pavithra Ram legt uit: “We zien de Chocolate Scorecard als een betrouwbaar onafhankelijk duurzaamheidsonderzoek naar chocoladebedrijven. We gebruiken het als leidraad voor hoe we de lat hoger kunnen leggen. Daarom hebben wij dit jaar extra gewerkt aan onze klimaat- en ontbossingstrategie. We zijn heel blij dat ons werk is beloond met de Good Egg Award. Het is belangrijk dat ons impactmodel jaar op jaar zo positief wordt beoordeeld door deze toonaangevende organisaties. We hopen hiermee andere chocoladebedrijven te inspireren om zich aan te sluiten bij onze missie voor 100% slaafvrije chocolade.”

Bron: Levensmiddelenkrant