HAK-in-Pak---rgb.jpg Foto: Hak

Fabrikanten

Vernuftig Sig-karton vervangt traditionele conservenverpakking

NEUHAUSEN (CH) – Groenteproducent Hak kiest als eerste voor de verpakkingen van Sig, gebaseerd op Terra Forest polymeren. Dit naar aanleiding van de toenemende vraag van fabrikanten, retailers en consumenten naar innovatieve en duurzame verpakkingen.

Redactie |

Het tot nu toe gebruikte glas en blik verliest het van de voordelen van de kartonnen verpakkingen op het gebied van gemak, efficiëntie en duurzaamheid. Voedingsproducent Hak koos onlangs voor het materiaal van Sig. Dit materiaal is voor 90% afbreekbaar. Het hoge aandeel hernieuwbare materialen en het gebruik van relatief weinig materiaal per verpakking laten een merkbaar lagere CO2-voetafdruk zien.

Nieuwe verpakkingsstandaard
Nicole Freid, ceo van Hak: "In lijn met ons streven om de overgang van dierlijke eiwitten naar gezonde en milieuvriendelijke peulvruchten te versnellen, willen we een nieuwe verpakkingsstandaard neerzetten die het eten van peulvruchten nog toegankelijker maakt. Door consumenten deze duurzame verpakkingsoplossing van Sig aan te bieden, zorgen we ervoor dat de verpakking onze plantaardige portfolio op een eigentijdse en verfrissende manier aanvult."

Voordelen
Consumenten zien de kartonnen verpakking als een moderne, lichte en handige oplossing. Het is gemakkelijker te vervoeren, te bewaren en na gebruik voor recycling weg te gooien. Dit is voor zowel fabrikanten als supermarkten een groot voordeel. 

Serieuze verduurzaming
José Matthijsse, President & General Manager Europe bij Sig: "Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals Hak om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat doen ze door te investeren in biologische producten, hun CO2-uitstoot te verminderen en consumenten te stimuleren om te kiezen voor peulvruchten als alternatieve eiwitbron. We hebben nauw samengewerkt met Hak om hen te ondersteunen bij het leveren van de nieuwste duurzame verpakkingsoplossingen en ik ben ervan overtuigd dat dit partnerschap hen niet alleen in een uitstekende positie zal brengen voor marktpenetratie en volumegroei, maar dat het Hak ook erkenning zal geven als het gaat om verduurzaming van de categorie."

Bron: Levensmiddelenkrant