vpTx9GXx5rDWOQv8IOtt6qpK3dS3ddu42JvhW5Us.jpg

Uitbreiding peulvruchtenassortiment bij Lidl

HUIZEN - Lidl breidt vanaf deze week het peulvruchtenassortiment in Nederland uit. Elf nieuwe producten, waaronder gedroogde linzen, chili bonen in blik en een veggie bowl met rode bonen, quinoa en volkoren rijst.

Redactie |

De uitbreiding sluit aan op Lidl’s ambitie om de eiwittransitie te versnellen en draagt bij aan een gezonder voedselsysteem waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt.

Te weinig peulvruchten
Peulvruchten zijn rijk aan plantaardige eiwitten en passen binnen de Schijf van Vijf én het Planetary Health Diet. Toch eten Nederlanders gemiddeld slechts 49 gram per week volgens het Voedingscentrum, terwijl er wordt geadviseerd minstens 135 gram per week te consumeren. Lidl wil die bewustwording vergroten: “Daar pluk je de peulvruchten van”, luidt de boodschap in de winkel.

Extra aandacht
Om het vernieuwde peulvruchtenschap uit te lichten, zet Lidl in op zichtbaarheid en inspiratie. Dat doet de formule via: nieuwe recepten met peulvruchten op de Lidl-receptenwebsite, aanbiedingen en recepten in de folder, een bonenwijzer in de online folder, pos-materiaal in de winkel, een landingspagina, nieuwsbrief en aandacht via social media.

Weerspiegelde ambities
Lidl sluit met deze uitbreiding aan bij de uitgangspunten van het Planetary Health Diet, een wetenschappelijk onderbouwde voedingsrichtlijn die in 2019 werd ontwikkeld door de EAT-Lancet Commissie. Deze richtlijn gaat uit van een meer plantaardig voedingspatroon.

Deze uitgangspunten weerspiegelen de ambities die Lidl zichzelf heeft gesteld. Zo streeft Lidl er op internationaal niveau naar om het aandeel plantaardige eiwitten, volkoren granen en groenten & fruit in 2030 met 20% te verhogen ten opzichte van 2023. Aanvullend heeft Lidl Nederland als doel dat 60% van haar eiwitverkopen uit plantaardige bronnen komt in 2030.

Lees verder onder de foto ↓

ucxbCIEzo2VMEXbUJnHVXbaLkNpMsoex2maIogxH.jpg vlnr: Rebekah Simmons, adviseur duurzame inkoop Lidl. Niki ten Haaf, junior inkoper Lidl.

Klein product, groot effect
Peulvruchten bevatten veel eiwitten, ijzer, vitamine B1 en vezels, en voldoen aan alle richtlijnen van de Schijf van Vijf. Bovendien hebben peulvruchten een lage klimaatbelasting en zijn ze efficiënt in teelt en productie. Niki ten Haaf, junior inkoper Lidl Nederland: “Peulvruchten zijn voedzaam, veelzijdig én duurzaam. Een kleine vrucht met grote impact. Precies daarom breiden we het assortiment nu uit en zetten we een stap richting een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Hiermee willen we laten zien dat peulvruchten een lekkere en voedzame verrijking zijn in veel gerechten. Ze zijn ideaal voor een dagje zonder vlees.”

Bron: Levensmiddelenkrant