Vion vlag.jpg

Buitenland

Vion reorganiseert in Duitsland

BOXTEL - Vion Food Group, een internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, past zijn bedrijfsstrategie in Duitsland aan. Dit is het gevolg van hevige buitenlandse concurrentie in combinatie met politieke en regelgevende uitdagingen in de landbouwsector, inflatie en veranderend consumentengedrag.

Erica van der Valk |

Vion herziet haar activiteiten in Duitsland en heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen klaarliggen voor 2024. Als onderdeel daarvan zal het bedrijf in het eerste kwartaal van 2024 verschillende locaties verkopen. Ook zal de varkensslachterij in het Duitse Emstek sluiten.
Ronald Lotgerink, ceo van Vion, geeft aan: “De voorgenomen stappen in Duitsland hebben belangrijke gevolgen voor onze medewerkers, klanten, leveranciers en zakelijke relaties. We hebben daarom zorgvuldig nagedacht over de veranderingen om onze bedrijfsvoering efficiënter en flexibeler te maken richting een toekomstbestendige organisatie.”

Afnemende veestapels
De hevige buitenlandse concurrentie in combinatie met politieke en regelgevende uitdagingen in de landbouwsector, inflatie, veranderend consumentengedrag en andere factoren zorgen voor afnemende veestapels en hoge dierprijzen. “Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot de aanpassing van onze strategie en de huidige reeks maatregelen in Duitsland”, aldus Vion.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: