Formules

‘Sligro gaat claim met vertrouwen tegemoet’

VEGHEL - Sligro reageert in een statement op de eerder aangekondigde claim van Jumbo en Coop en zegt zich niet te herkennen ‘in de verwijten die door het consortium rond dit thema aan haar adres worden gemaakt en neemt daar afstand van.’

Mathijs van Eeten |

Sligro verkocht in juli 2018 het grootste deel van haar 130 Emté-winkels aan Jumbo en Coop. Daarvan gingen er 70 door als Jumbo, 45 als Coop en de 15 overige kregen een andere bestemming. Het eerste nieuws na de verbouwing en overname stond in het teken van een stijgende omzet, maar stijgende schulden, dat later zou worden terugverdiend volgens het consortium. Nu heeft de brutowinstmarge van Emté zich volgens Jumbo en Coop in de fase na de transactie “niet in lijn met de verwachtingen ontwikkeld”. Een woordvoerder heeft media laten weten dat “een juridische procedure inmiddels is gestart.”

Vertrouwen
Sligro Food Group maakt bekend kennis te hebben genomen van ‘de aankondiging van een mogelijke claim’. “Sligro Food Group herkent zich niet in de verwijten die door het consortium rond dit thema aan haar adres worden gemaakt en neemt daar afstand van. De omvang van een mogelijke claim is ons in deze fase niet bekend”, aldus ceo Koen Slippens en cfo Rob van der Sluijs in een statement. Ze laten weten ‘een eventuele juridische procedure met veel vertrouwen tegemoet’ te zien.

Kritiek
De schadeclaim is niet de enige kritiek die Sligro te verduren kreeg sinds de overname. Zo sprak Levensmiddelenkrant ten tijde van de deal met ondernemers die Sligro verweten te weinig te hebben geïnvesteerd in de Emté-formule, in de jaren vóór de overname.

Bron: Levensmiddelenkrant

brood-bakkerij-broden-medewerker-klant.jpg
sligro-ceo-koen_slippens_0s4.png
sligro-rob-van-der-sluijs-cfo.png