lettuce-264826.jpg

Formules

Asda verkoopt verticaal geteelde salade

LEEDS – Asda heeft aangekondigd dat ze als eerste Britse retailer een assortiment salades in zak gaat aanbieden die de duurzaamheid van haar assortiment verbetert. De salades worden geteeld in ‘vertical farms’, die veel minder energie en water verbruiken dan de traditionele landbouw nodig heeft.

Yentl Bocxe Strik |

De verticale salades van het nieuwe merk Homegrown worden het hele jaar door in de verticale ‘tuinen’ van Gloucestershire geteeld. Hiervoor is 90% minder water nodig dan bij traditionele landbouw. Bovendien wordt de teelt aangedreven door volledig hernieuwbare energie.

“De planten worden in trays gekweekt, verticaal gestapeld en blootgesteld aan optimale groeiomstandigheden. Ze krijgen voedselrijke oplossingen en door gebruik te maken van temperatuurregeling en kunstmatige verlichting kan Homegrown het hele jaar door gewassen telen en tegelijkertijd het water-, chemicaliën- en landgebruik verminderen”, meldt Asda in haar berichtgeving.

Pionier
“We zijn blij dat we de eerste Britse retailer zijn die op deze schaal een assortiment verticaal gekweekte salades in zakken levert, die klanten zowel in de winkel als online kunnen kopen. Naast duidelijke duurzaamheidsvoordelen zijn de slablaadjes niet onderhevig aan ongunstige weersomstandigheden, wat resulteert in een betere beschikbaarheid en een consistentere kwaliteit voor onze klanten”, zegt Dom Edwards, produce director bij Asda.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.