BuyBye_Carrefour 4.jpg Foto: Carrefour

Buitenland

Carrefour BuyBye is shoppen op 18 m²

ZAVENTEM – Onder de naam BuyBye opent het Belgische Carrefour onbemande winkels voor lastminuteboodschappen. De extra microwinkels dienen het gemak van de consument.

Fabiana van de Paverd |

De piepkleine shops herbergen alleen koelkasten, waaruit klanten hun lunch, snacks, koude dranken en fruit kunnen kopen. Door middel van een app: ‘Carrefour BuyBye’, met een eigen account en een toegevoegde betaalwijze, kun je de koelkasten openen, er producten uithalen en afrekenen. Camera’s registreren alles wat er gebeurt in de ruimte, ook om de correcte handelswijze te monitoren. AI garandeert een naadloze klantervaring in het bestelproces, aldus de supermarktorganisatie.
De BuyBye is nu op doordeweekse dagen toegankelijk van 07.00 tot 22.00 uur; vanaf januari wordt dit uitgebreid naar zeven dagen per week. De slechts 18 m² grote ruimte biedt consumenten de mogelijkheid snel en zo dicht mogelijk bij huis of werkplek een snelle boodschap te doen. De eerste BuyBye opent op het hoofdkantoor van Carrefour Zaventem, maar ze worden ook aan andere bestaande vestigingen aangeboden.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: