amsterdam-558030_1920.jpg

Achtergrond

CBS: Detailhandel groeit door

DEN HAAG – De omzet in de detailhandel was in april 2,3% hoger dan in april vorig jaar. Ook het verkoopvolume is gestegen met hetzelfde percentage. Online was vorige maand de onbetwiste winnaar met bijna negen procent meer omzet dan een jaar geleden.

Redactie |

De omzet in de food daalde met 0,4% ten opzichte van april 2023. De winkels in voedings- en genotsmiddelen zagen ook het verkoopvolume dalen met 2,6%. Vooral supermarkten zagen de omzet dalen met 0,7%. Speciaalzaken deden het beduidend beter met een hogere omzet van 1,9% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.  

In de non-food ging het in de meeste branches goed. Alleen meubels en woninginrichting scoorde negatief met een 5,3% lagere omzet, gevolgd door kleding waar de omzet met 1,4% daalde. Bij de andere branches lag de omzet tussen de 0,7% en 5,8% hoger dan een jaar geleden.

Online zaten in april vooral de echte webwinkels in de lift. Hier werd 11,6% meer omgezet. De zogenoemde multi-channelers, winkels waar online niet de hoofdactiviteit is, deden het ook nog steeds goed met een omzetstijging van 5,4%. In april was er geen enkele branche waar hier negatief werd gescoord.

omzet-detailhandel-kalen.jpeg Bron: CBS

Bron: Levensmiddelenkrant