216_1.celavita_website_header_vastkokend_880x944.png Foto: Celavita

Fabrikanten

Cêlavita verkocht aan investeerder

ZEIST – Investeerder Nimbus neemt aardappelbedrijf Cêlavita over van McCain. Nimbus schrijft op haar website dat ze met Cêlavita is overeengekomen dat ze de activiteiten van het bedrijf overneemt. Er wordt gewacht op akkoord van de ondernemingsraad en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Halverwege dit jaar moet de overname rond zijn.

Redactie |

Aangepast 6 maart 14:07

Cêlavita is een dochteronderneming van het Canadese McCain. In de productielocatie in Wezep produceert het bedrijf al meer dan 55 jaar gekoelde aardappelproducten. McCain is groot in diepvries aardappelproducten en heeft volgens Nimbus besloten dat Cêlavita beter kan groeien als zelfstandig bedrijf. "We zijn verheugd over de investering van Nimbus in Cêlavita. We hebben er alle vertrouwen in dat Cêlavita onder de vleugels van Nimbus, samen met de onvermoeibare inspanningen van het geweldige team, en na de succesvolle strategie en plannen in de afgelopen twee jaar, Cêlavita een nog sterker bedrijf zal worden dan het nu al is," zegt Henk Dollekamp, managing director bij Cêlavita op de website van Nimbus.

Nimbus heeft al ervaring op het gebied van koelverse producten. Onlangs nam de investeerder het koelverse bedrijfsonderdeel van Aviko over en veranderde de naam naar Frespo. In een brief aan leveranciers schrijft Cêlavita-directeur Henk Dollekamp dat er geen plannen zijn de twee bedrijven samen te voegen, ondanks de overeenkomsten.

De overname heeft geen consequenties voor aardappelboeren die leveren aan het bedrijf. McCain zal voor het groeiseizoen 2024 nog de aardappelen verwerven en leveren aan Nimbus.

Bron: Levensmiddelenkrant