Formules

Buitenland

Coop 365discount opent 300 winkels in een jaar

ALBERTSLUND - Coop 365discount heeft eind november de 300ste winkel geopend in Denemarken. De discountketen van het Deense Coop startte een jaar geleden om in deze moeilijke tijden consumenten goedkope artikelen te bieden.

Gerard van Oosbree |

Nog voor het einde van 2022 zal de keten groeien naar 328 winkels, verspreid over heel Denemarken. “We zijn deze maand een jaar oud en het beste verjaardagscadeau dat ik me kan wensen zijn blije klanten en collega’s, torenhoge groei en Denemarkens snelste en meest succesvolle uitrol nu met 300 winkels”, zegt ketendirecteur Thomas Nielsen.

365discount probeert de goedkoopste supermarktketen van het land te zijn. Dat doet de formule door het assortiment te beperken tot 700 van de meest noodzakelijke producten. Daarbij krijgen biologische en ‘vrij van’ producten meer ruimte, net als items die rekening houden met dierenwelzijn. Winkelen en betalen gaat via Scan & Pay met de Coop-app. Consumenten scannen de artikelen met de telefoon en rekenen vervolgens in de app af. Met led-verlichting en energiezuinige installaties worden de vaste kosten laag gehouden.

 Dit jaar zijn er in Denemarken vijf grote, onafhankelijke prijscontroles geweest bij supermarktketens. 365discount was daarin drie keer de goedkoopste en zat twee keer bij de goedkoopste drie. Dat is bij consumenten niet onopgemerkt gebleven. Door hogere verkopen heeft de keten een groei in de dubbele cijfers doorgemaakt.
 
Bron: Levensmiddelenkrant
 
Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.
 
 
coop365discount.jpg