cooprehorst.jpg Rob Rehorst met zijn team. Foto: Zoë Kools / Levensmiddelenkrant

Ondernemers

Coop Rehorst bestaat 20 jaar

NIEUWVEEN – De vlaggetjes hangen uit in Nieuwveen: Coop Rehorst viert haar twintigjarig bestaan! Het wordt feestelijk gevierd met verschillende actieproducten, winacties en leuke activiteiten. Levensmiddelenkrant sprak met eigenaar Rob Rehorst.

Zoë Kools |

Rehorst vertelt over hoe het ondernemen hem met de paplepel is ingegoten. Zijn opa begon ooit met paard en wagen als verkoper, waarna zijn vader veel verschillende winkelketens heeft gehad. Twintig jaar geleden vestigde zijn vader in Nieuwveen met Coop, en tien jaar geleden nam Rob het van hem over. “Ik werkte jarenlang voor hem, en hij werkt nu voor mij. Hij is 73 jaar oud, maar geniet er nog steeds enorm van om in de supermarkt te staan”, aldus Rehorst.

Mooiste moment
En niet alleen zijn vader geniet met volle teugen van het werken in de supermarkt, ook Rob is bijna elke dag in zijn winkel te vinden. Wanneer we hem vragen naar het mooiste moment van de afgelopen twintig jaar vindt hij dat moeilijk te beantwoorden. Rehorst: “We hebben zoveel mooie momenten meegemaakt. De verbouwing in 2018, de barbecue-cursus, het straatontbijt… Noem maar op. Maar de allermooiste momenten zijn toch wel wanneer een klant zegt dat ze zo fijn boodschappen bij ons doen. Daar doe je het uiteindelijk voor!”

Grootse viering met bijzondere limonade
Om het twintigjarig bestaan te vieren heeft Coop Rehorst verschillende dingen georganiseerd. Rehorst: “Wie jarig is trakteert, dus de klant kan deze week voor verschillende speciale aanbiedingen in de winkel terecht, zoals een appeltaart of bos tulpen voor twee euro”. Ook maken klanten kans op verschillende prijzen, waaronder één minuut gratis winkelen en volgende week kan er zelfs een ontbijt voor de hele straat worden gewonnen. Bovendien is er vrijdag 5 april een feest bij de winkel met een springkussen en schminken, en hier kan ook de speciale Dannie limonade worden geproefd die is ontwikkeld in samenwerking met Burg Siroop B.V. en Stichting Dorpsactiviteiten Nieuwveen. Deze zal de komende tijd verkocht worden in Coop Rehorst en de gehele opbrengst hiervan zal naar Stichting DAN gaan, die zich inzet voor 'het organiseren en stimuleren van activiteiten en sociale evenementen in Nieuwveen, die de inwoners van ons dorp binden'.

Bron: Levensmiddelenkrant