iStock-1167823271.jpg In de 60 hypermarché’s van Cora wordt nu ook rekening gehouden met de winkelwensen van mensen met ASS.

Buitenland

Cora ontwikkelt divers programma ten gunste van inclusie

CROISSY-BEAUBOURG – Cora heeft na een testperiode het programma Heures Calmes (Rustige Uren) ingevoerd om de 700.000 mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Frankrijk in staat te stellen in alle rust de boodschappen te doen. Het programma geldt in alle 60 hypermarché’s van de formule.

Redactie |

Iedere winkel verlaagt gedurende 1 uur per dag, van maandag tot vrijdag, de lichtintensiteit en het geluidsvolume. Er wordt geen muziek gedraaid, er worden geen aankondigingen gedaan via de microfoon (behalve in noodgevallen), de piepjes van de scanners worden uitgezet, de circulatie van reinigingsmachines gestopt en de rolcontainers stilgezet.  

Angst of paniek
"Voor mensen met een hoge sensorische gevoeligheid kan een onvoorspelbare situatie een reactie van angst of paniek, woede of agressie uitlokken. Om beter tegemoet te komen aan mensen die overprikkeld raken, hebben we ervoor gekozen om een speciaal programma op te zetten. Deze aanpak vormt een aanvulling op een reeks reeds bestaande toezeggingen ten gunste van inclusie, of het nu gaat om werknemers met een handicap of onze klanten”, zegt Marie Robic, CSR & Sustainable Development Manager bij Cora France. 

"Franse formule verlaagt drempel voor mensen met ASS "

Inclusie
Cora organiseerde eerder al verschillende maatregelen om doven en slechthorenden te helpen. Zo verzorgt de Franse formule een tolksysteem tussen klanten en medewerkers via webcam. Met dit apparaat kunnen dove klanten vloeiend en praktisch gebarentaal uitwisselen. Cora ziet dit project ook als een kans om alle medewerkers bewust te maken van klantrelaties en dove en slechthorende klanten te verwelkomen. Een ander project binnen het inclusie-programma waarbij Cora zich heeft aangesloten bestaat uit het inhuren van mensen die in detentie zijn opgeleid als commerciële werknemers. 

Bron: Levensmiddelenkrant