Ondernemers

Fabrikanten

Faillissementsgolf verwacht in e-sigarettenhandel

DELFT – Esigbond, de branchevereniging van de e-sigarettenhandel, verwacht een golf aan faillissementen als het kabinet niet terugkomt op het verbod op smaakjes. Door alleen nog maar tabakssmaken toe te staan in e-sigaretten verwacht de vereniging dat ‘dampers’ massaal weer echte sigaretten zullen gaan roken.

Gerard van Oosbree |

Volgens de voorzitter van Esigbond Emil ’t Hart zal het verbod op smaakjes een averechts effect hebben. “Smaakjes zorgen ervoor dat rokers wegdrijven van de tabakssmaak. Haal je de smaakjes eruit dan blijven rokers langer doorroken en vallen huidige gebruikers terug op de sigaret. Dat druist volledig in tegen de doelstelling om in 2040 een rookvrije generatie te hebben”, vindt ‘t Hart.

Onderzoek
“Uit talloze recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de e-sigaret een goed, effectief en relatief veilig stopmiddel is en enorm kan helpen om het aantal rokers terug te dringen”, zegt ‘t Hart. “Ook wijzen alle onderzoeken uit dat de e-sigaret niet aanzet tot roken. Deze onterechte angst was de aanleiding om de smaakjes in e-sigaretten aan banden te leggen. Het kabinet houdt zich ondertussen doof voor de nieuwe inzichten en dat is ronduit schandalig. De branche staat op omvallen en het aantal rokers dreigt door het smaakjesverbod snel toe te nemen”, aldus de voorzitter.

Bron: Levensmiddelenkrant

gentleman-blowing-ecig-vapor-3582839_1920.jpg