Formules

Fabrikanten

AH bundelt krachten met Tony’s

AMSTERDAM - Albert Heijn gaat voor haar chocolademerk Delicata cacao inkopen volgens de samenwerkingsprincipes van Tony’s Chocolonely.

Bart Manders |

De supermarktketen sluit zich als eerste aan bij het zogeheten Open Chain platform van Tony’s. Samen met Barry Callebaut, de grootste chocolademaker in de wereld, vergroten de bij dit platform aangesloten bedrijven de druk op de cacao-industrie om een einde te maken aan illegale kinderarbeid en moderne slavernij. Vanaf maart 2019 biedt Albert Heijn Delicata-chocolade aan met een traceerbare cacaomassa. De bonen zijn tegen een hogere prijs ingekocht bij de partnercoöperaties van Tony’s Chocolonely in Ghana en Ivoorkust. “We willen een verschil maken. Daarom vinden we het belangrijk om structureel bij te dragen aan een beter leven voor cacaoboeren. Alle Delicata-chocoladeletters en repen van Albert Heijn zijn sinds 2010 als eerste UTZ-gecertificeerd. Nu zetten we een belangrijke volgende stap om te komen tot een transparante en duurzame cacao-keten”, zegt Henk van Harn, Vice President Houdbaar & Non Food Albert Heijn. “De receptuur en de smaak van Delicata blijven onveranderd.”

Bron: Levensmiddelenkrant

1811-beeld-tonys-open-chain-nl.jpeg