Albert Heijn wil doorgroeien met nieuwe HR-manager

ZAANDAM - Albert Heijn benoemt Suzanne Jungjohann als nieuwe directeur Human Resources. Vanaf 1 oktober treedt ze in dienst bij het AH-managementteam, laat de Zaanse formule weten.

Albert Heijn lijft een ervaren kracht in. Jungjohann komt van NN Group, waar ze sinds 2017 werkt als hoofd HR van Nationale-Nederlanden. Daarvoor was ze onder andere actief bij Randstad, Tempo-Team en Delta Lloyd. De aankomend HR-directeur is ook consultant geweest bij PwC en Towers Perrin.

‘Brede ervaring’
“We willen inspelen op de groeikansen in de snel veranderende foodretailmarkt en klantbehoeften, bijvoorbeeld op het gebied van vers, digital, e-commerce en foodservice,” ligt Albert Heijn CEO Marit van Egmond de aanstelling toe. “Daarom ben ik blij dat Suzanne ons komt versterken. Naast haar brede ervaring in HR, heeft ze specifieke expertise op het gebied van change management en talentontwikkeling, waarmee ze een belangrijke bijdrage kan leveren aan de groei van onze mensen en teams.”

Jungjohann neemt het stokje over van Nic Brassey. Hij vervulde de rol vanaf 2015 en combineert die sinds januari dit jaar met zijn functie als Chief Human Resources Officer van Ahold Delhaize Europa en Indonesië. Hij richt zich vanaf oktober volledig op zijn nieuwe rol.

Bron: Levensmiddelenkrant