Column: De consument beslist!

De rechtbank heeft afgelopen dinsdag 24 september een uitspraak gedaan in het hoger beroep, aangespannen door de KVGO, Spotta en MailDB tegen de gemeente Amsterdam met betrekking tot het distribueren van reclamefolders. Amsterdam mag zijn beleid continueren en winkeliers mogen niet zomaar foldermateriaal in de bus van de Amsterdammer laten glijden, mits er een Ja-Ja sticker is geplakt. 

De retailer weet nu waar hij aan toe is en de consument kan nu duidelijk zijn voorkeuren aangeven. De consument heeft namelijk gekozen dat de twee grootste online folder-platforms van Nederland met gezamenlijk 30 miljoen bezoekers per jaar, zijn genomineerd voor de ‘website van het jaar 2019’.  De maatstaf voor de selectie is de mate van groei en relevantie voor het publiek. Dat wij als Folderz.nl het mogen opnemen tegen Ebay en Groupon voor de felbegeerde prijs is een groot compliment en veelzeggend.  

Dank gaat uit naar al onze gebruikers en alle retailers die hun promotiemateriaal de afgelopen 12 jaar met ons deelden. Iedere on & offline retailer kan trouwens kostenloos bij Folderz.nl haar folders, brochures, magazines, raamposters, billboard uitingen en aanbiedingen publiceren en onder de aandacht brengen van een miljoenen publiek.

De consument vindt zijn weg snel online en zeker als het meer gemak en een betere prijs oplevert.  Op dinsdag 10 september won PicNic de Loey Awards en na 3 jaar wordt de online bezorgdienst al gewaardeerd op bijna 1 miljard euro. De grote groei is mede te danken aan het gemak en de standaard gratis bezorging, waardoor veel consumenten zijn ingestapt.

De wereld en dus ook Nederland automatiseert, digitaliseert en duurzaamheid en milieu worden steeds belangrijker in de samenleving. Deze overwegingen heeft de rechter ook meegenomen in zijn besluit. Nu afwachten welke gemeente er zullen volgen en wat nu de werkelijke consequenties voor de retailer zijn op langere termijn? 

Wat we ieder geval weten is dat op 20 november 2019 de winnaar van de ‘website van het jaar 2019’ bekend zal worden gemaakt. Er zijn veel mooie initiatieven, waarop gestemd kan worden. 

Dit kan nog tot 18 oktober via https://websitevhjaar.nl/vote/folderz-nl/index.html. Doen!

Niels Duijvestijn
Managing director Folderz.nl