Plus-ondernemer Giel Smits wint ZO2Z Award

WOERDEN – Giel Smits mag zich de komende twee jaar de beste zelfstandige supermarkt-ondernemer van Nederland noemen. De franchiser heeft woensdag de ZO2Z Award gewonnen.

De prijs een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor de zelfstandige levensmiddelendetaillist en werd uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de Nederlandse economie en voor de lokale gemeenschap benadrukken. Smits heeft zichzelf ingeschreven voor de wedstrijd met zijn winkel in Culemborg, maar hij runt ook nog een supermarkt in De Meern. Froukje Sloot van Jumbo Froukje Sloot Stadskanaal eindigde op de tweede plaats. De derde plaats is voor Gert en Mirjam Kuiper van Albert Heijn Kuipers in Franeker. “Hoewel iedere finalist daar op heel eigen wijze invulling aan geeft, is duidelijk dat zij alle drie hun medewerkers als het kapitaal van hun onderneming zien. Juist de medewerkers bepalen in hoge mate de sfeer en de beleving in de winkel. Daarnaast hebben de drie finalisten een absolute toegevoegde waarde voor hun lokale omgeving”, aldus de jury.

Smits ziet het als zijn missie de consument dichter bij lekker eten en drinken te brengen. Dat betekent ook dat hij naast het reguliere Plus-assortiment een breed lokaal assortiment biedt. Boven de winkel beschikt Smits over een grote kookstudio waar regelmatig bier- en wijnproeverijen en wijn-en-spijavonden worden gehouden. Tijdens kinderkookworkshops leren kinderen van alles over groente, fruit en vitamines. “Ik ben erg betrokken bij mijn personeelsleden. Zo is hun persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Wat willen zij bereiken en hoe kunnen we dit stimuleren? Ook wil ik graag weten wat hen bezighoudt en of ik hen daarbij kan ondersteunen”, zei Smits tegen Levensmiddelenkrant toen bekend was dat hij de provinciewinnaar van Utrecht was.

Bron: Levensmiddelenkrant