iStock-683044558 voor Greenyard.jpg

Fabrikanten

Nieuwe topman voor Greenyard: Francis Kint

SINT-KATELIJNE-WAVER – Groenten- en fruithandel Greenyard verwelkomt per 1 januari Francis Kint als nieuwe ceo. Het Belgische beursgenoteerde bedrijf neemt afscheid van de co-ceo’s Marc Zwaaneveld en Hein Deprez. Zwaaneveld blijft een adviserende rol houden bij de overdracht van de functie. Deprez, oprichter van Greenyard, behoudt zijn functie binnen de directie.

Redactie |

Kint zal vanaf 1 januari verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur en de operationele leiding van Greenyard. Samen met chief financial officer Nicolas De Clercq zal hij het group executive management aansturen. 

Internationale ervaring
Kint is nu werkzaam als managing director van Greenyards divisie voor diepvriesartikelen en werkte eerder bij de versdivisie van het bedrijf. Hij heeft 25 jaar ervaring in het vakgebied en bekleedde leidende functies bij Ter Beke (nu What’s Cooking?), de Vion Food Group, Fiskars en Chiquita en heeft internationale ervaring. De aftredende ceo Zwaaneveld startte in 2019 bij het in zwaar weer verkerende Greenyard om het concern te saneren. Een succesvolle missie.

Leidende rol
Kint over zijn nieuwe functie: "Ik ben trots en erg enthousiast om mijn reis binnen de Greenyard familie voort te zetten. Dit is een fantastisch moment om de rol van CEO over te nemen, dankzij een vlotte overdracht en de steun van onze Raad van Bestuur, onze oprichter de heer Hein Deprez, en zeer sterke teams over de hele wereld. Het bedrijf heeft grote ambities voor verdere groei en onze pure-plant producten spelen in op de behoeften van de hedendaagse consument. We bevinden ons in een uitstekende positie om een leidende rol in te nemen en in te haken op de consumententrend naar een gezondere levensstijl en duurzamere voedselketens. Het momentum voor pure-plant voeding is er, en we zijn er helemaal klaar voor om dit te grijpen."

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops