PlantFWD.jpg V.l.n.r.: Oprichters Marcel van der Heijden, Tom van Duijn en Maartje Nelissen

Fabrikanten

'Nederland moet voortrekkersrol in eiwittransitie pakken'

AMSTERDAM – Met PlantFWD gaan foodondernemers Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn proberen een bijdrage te leveren aan het versnellen van de eiwittransitie. Het initiatief met de naam PlantFWD moet mensen uit verschillende takken van de voedingssector bij elkaar brengen om zo samenwerkingen tot stand te brengen. Het congres wordt gehouden op 18 april in Theater Amsterdam.

Redactie |

De ambities van de initiatiefnemers zijn groot. PlantFWD streeft ernaar de eiwittransitie te versnellen naar 50 procent plantaardig in 2030. Ze willen dat doen door start-ups, producenten, retailers, investeerders en change-makers bij elkaar te brengen. PlantFWD zou volgens de organisatoren het jaarlijks terugkerende event moeten worden waarbij wordt gekeken waar wij wereldwijd en in Nederland staan in de eiwittransitie.

Impact
‘‘We hebben PlantFWD opgezet om grote impact te maken. In Nederland hebben we de agrarische kennis om op grote schaal gewassen te kweken, we hebben de innovatiekracht en de technologie om deze te verwerken en we hebben fantastische talenten, ondernemers en start-ups die de consument verleiden om meer plantaardig te gaan eten. Nu is het tijd om dit ecosysteem nog meer met elkaar te laten samenwerken en ervoor te zorgen dat Nederland ook daadwerkelijk de voortrekkersrol in de eiwittransitie pakt”, zeggen de organisatoren.

Naast gastsprekers zijn er op het congres break-out sessies waar bezoekers met elkaar kunnen praten en is er een ‘supermarkt van verlangen’ waar nieuwe en innovatieve producten worden getoond.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops