Foto-3-Klanten-maken-een-praatje-bij-de-Kletskassa.jpg

Onderzoek

Reactie CBL op het onderzoek naar leveringsbeperkingen

LEIDSCHENDAM - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) reageert positief op het onderzoek van het ministerie naar territoriale leveringsbeperkingen door Europese fabrikanten en leveranciers. Hierdoor zouden consumentenprijzen voor veel producten hoger zijn dan noodzakelijk, winstmarges voor retailers kleiner zijn en het productaanbod beperkter.

Redactie |

In een reactie op de website laat het CBL weten voorstander te zijn van een B2B Geoblocking Verordening waardoor discriminatie door fabrikanten op basis van de vestigingsplaats van de detailhandel in de interne EU-markt verboden wordt en het vrije verkeer van goederen gegarandeerd wordt. Het CBL vraagt ook om ‘EU-proof’ etiketten die voldoen aan eisen van alle EU-lidstaten. Hierdoor wordt het eenvoudiger voor bedrijven om hun producten in heel de Europese markt te verkopen.

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht volgend jaar, doet het CBL een dringende oproep aan de Europese Commissie en het Europees Parlement. “Wij roepen alle politieke partijen in Europa op om een verbod op TLB’s op te nemen in de verkiezingsprogramma’s. Dan wordt na dertig jaar de Europese interne markt weer meer één”, aldus Marc Jansen, directeur van het CBL.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: