PPX_3888_pivopix_Christoph.Große.jpg Foto: Rewe/pivopix Christoph Grosse

Buitenland

Rewe opent eerste volledig plantaardige supermarkt in Berlijn

BERLIJN – De Duitse supermarktketen Rewe heeft in Berlijn haar eerste supermarkt geopend die alleen maar plantaardige producten verkoopt. In de ‘Rewe voll pflanzlich’ biedt de supermarkt meer dan 2700 veganistische producten aan. Het bedrijf wil zo laten zien hoe gevarieerd en groot het aanbod aan veganistische producten is.

Redactie |

Peter Maly, ceo van Rewe Group, ziet de plantaardige supermarkt als een belangrijke test: "Met 'Rewe voll pflanzlich' laten we zien hoe gevarieerd en groot het aanbod aan veganistische producten is. In het verleden zijn we al meerdere keren erkend als veganistische pionier in de levensmiddelenhandel en we zijn ook bemoedigd door de sterke respons van onze klanten." Het assortiment in de gebruikelijke Rewe winkels omvat tot 1.400 veganistische artikelen en is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Melkalternatieven en verse kant-en-klaarproducten zijn bijzonder populair gebleken. Maly vervolgt: "Er zijn twee keer zoveel producten in onze plantaardige supermarkt als in het gebruikelijke Rewe assortiment. Eerst en vooral hopen we op leereffecten voor onze traditionele supermarkten. Hier op de Warschauer Brücke in Berlijn-Friedrichshain hebben we de kans om de weg vrij te maken voor nog meer nieuwe producten en merken om de schappen van de supermarkt te bereiken. We zijn erg enthousiast."

PPX_3552_pivopix_Christoph.Große.jpg Foto: Rewe/pivopix Christoph Grosse

Merken
Naast de eigen merken Rewe Bio + Vegan, Rewe Bio, Rewe Beste Wahl en Vivess zijn ook andere prominente merken aanwezig als Oatly en Alpro. Kleine startende bedrijven krijgen ook een plek in de 212 vierkante meter grote winkel. Not Guilty met de biologisch gecertificeerde snoepjes, BioVegan met bakmixen en pastatoppings, cornflakes van Wholey en veganistische advocaat van sterke drankfabrikant Mampe staan ook in de schappen in Berlijn.

“Als je op zoek bent naar een tussendoortje voor onderweg of gewoon iets nieuws wilt proberen, dan ben je hier aan het juiste adres. Iedereen die zijn wekelijkse boodschappen wil doen, kan hier ook alles vinden”, zegt Dennis Henkelmann, winkelmanager. “Ons assortiment is kleurrijk, er is van alles te vinden, van vegan burgersaus, ramen en wijnen tot diverse snacks. Wij zijn een echte supermarkt, gewoon puur plantaardig.” De zelfstandige ondernemer runt de winkel met twaalf medewerkers die allemaal speciaal zijn opgeleid om klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

Bron: Levensmiddelenkrant