Oogst.jpeg Joost van Schie en Fennie Lansbergen

Ondernemers

Succesvolle crowdfunding voor Oogst

UTRECHT – Oogst heeft voor de tweede keer een succesvolle crowdfundingsactie gehouden. Met het opgehaalde bedrag worden twee nieuwe boerenwinkels geopend in Woerden en Haarlem. Vorig jaar is met de eerste actie al een buurtsupermarkt in Leiden geopend.

Redactie |

Oprichters Fennie Lansbergen en Joost van Schie hebben de onderneming opgericht om lokaal en duurzaam boodschappen doen leuker en makkelijker te maken. Het ophalen van financiering door middel van crowdfunding is een bewuste keuze geweest. Het duo heeft liever een groep betrokken investeerders dan echte beleggers. “Het is een plek voor de duurzame consument en de lokale boer, maar het moet ook een plek zijn in dorp of stad waar mensen elkaar weer kennen en ontmoeten”, aldus Lansbergen. De ondernemers hopen dat de investeerders ook potentiële klanten zijn of in ieder geval fans van het concept.

Het opgehaalde bedrag wordt over een periode van vijf jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 1,5%. Voor de investeerders worden nog extra activiteiten georganiseerd.

Bron: Levensmiddelenkrant