NIEUWVEEN - FOTO'S – Van kalfsoesters tot lenterisotto en van tomatenterrines tot krokodillen tournedos, ook tijdens de paasdagen pakken supermarkten culinair groots uit. In de paasmagazines van Superunieleden Dirk, DekaMarkt, Emté, Jan Linders en Coop zijn diverse luxe gerechten te vinden.
Natuurlijk staat de uitgebreide paasbrunch ook nog steeds op het programma, maar supermarkten bieden voor de belangrijkste feestdagen voor christenen veel meer dan alleen lekkere afbakbroodjes, paasstollen en suikerbrood. Het aanbod in de supermarkten voor Pasen wijkt zelfs steeds minder ver af van, wat tot nu toe voor supermarkten altijd het culinaire hoogtepunt van het jaar was, Kerst.
Jan Linders
Het paasmagazine van Jan Linders behoort tot de meest uitgebreide magazines dit jaar. In het voorwoord schrijft directeur Leo Linders over de betekenis van Pasen en nieuwe tradities er ontstaan. Daarna begint de formule uit het Zuiden in de folder zoals het hoort met het paasontbijt. Een heel uitgebreid paasontbijt wel te verstaan. Na het ontbijt volgen diverse gerechten om een feest op tafel neer te kunnen zetten. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor asperges. Bijzonder is de presentatie van de luxe burgers in het magazine. Na wat aandacht voor gourmetten en de desserts volgt nog de borrel, met zoals het hoort bij Jan Linders, uitgebreide aandacht voor de vele speciaalbieren van de supermarkt.
Dirk en DekaMarkt
De Proef het Verschil van DekaMarkt en het Dirk Magazine komen traditiegetrouw weer bijna volledig met elkaar overeen. Ook deze formules komen met diverse gerechten om van de paasdagen net zo’n mooi culinair feest te maken als Kerst. Afwijkend is de samenwerking van DekaMarkt met chefkok Robert Verweij. De kok bezocht radijstelers en hij laat deze in diverse gerechten terugkomen zoals de Japanse mihoen met radijs en garnalen. In beide magazines spelen kinderen overduidelijk een hoofdrol.
Coop
Zoals inmiddels gebruikelijk bij Coop, werkte de formule ook voor deze feestdagen weer samen met kok René Pluijm. Als het aan de tv-bekendheid ligt zitten we met Pasen allemaal aan een hele kip met rozemarijn en lemon uit de oven, Grootmeester Rollade Rembrandt en authentiek gegrilde rosbief. Op zaterdag 4 april kunnen klanten van Coop zelfs de gerechten van René Pluijm en het paasassortiment van Coop komen proeven in de winkels van 9.00 uur tot 14.00 uur. Bovendien zijn er video's gemaakt waarin consumenten stap voor stap kunnen zien hoe zij deze kunnen bereiden.
Emté
Klanten van Emté kunnen naast de traditionele producten van het paasontbijt rekenen op diverse producten voor tapas, wereldse pastasalades en lekkers uit de oven. Net als de andere formule uit het zuiden, Jan Linders, gaat ook Emté echt voor een uitgebreid paasdiner dit jaar. De supermarktketen brengt ook een aantal bijzondere gerechten op tafel zoals krokodillen tournedos en gekonfijte eendenbout. Deze zijn verkrijgbaar via de online bestelservice van de Sligroformule. De formule maakt het gerecht helemaal af met uitgebreide aandacht voor het dessert.
Bron: Levensmiddelenkrant