TOMRA-M1-emballage-automaat.png Foto: Tomra

Fabrikanten

Tomra brengt kleinste statiegeldautomaat op de markt

APELDOORN – Fabrikant van emballage-automaten Tomra brengt vanaf 4 april zijn kleinste statiegeldautomaat uit. De Tomra M1 is speciaal ontworpen voor locaties met een beperkte ruimte waar ondernemers wel een geautomatiseerd innamesysteem willen.

Redactie |

De M1 kan zowel PET-flessen, blikjes als glazen flessen innemen, maar is aan te passen aan de wensen van de locatie. Zo is het mogelijk om de drop-container voor hervulbare glazen flessen weg te laten. De mix-compactor voor blik en PET-flessen kan ook uit de machine worden gelaten, maar dan wordt de opslagcapaciteit wel kleiner. Een gewoon 230 volt stopcontact is voldoende om het apparaat aan te sluiten.

“Bij de invoering van nieuwe statiegeldregelingen wereldwijd, worden kleinere winkels en tankstations vaak wettelijk aangemerkt als verplicht inleverpunt. Deze locaties hebben Tomra gevraagd om een oplossing die zou passen bij hun beperkte ruimte en schapconfiguraties”, licht Mark Delwig, commercieel directeur bij Tomra toe. “Met de komst van de Tomra M1 hebben we hieraan gehoor gegeven. We geloven namelijk dat ook kleinere locaties baat hebben bij het automatiseren van recycling vanuit het oogpunt van klantervaring en winkelefficiëntie”.

Tomra biedt bij de M1 diverse digitale oplossingen zoals het op afstand beheren, maar ook om de recyclingervaring van klanten te digitaliseren, bijvoorbeeld door uit te laten betalen via Tikkie.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops