fritsvaneerd.jpg

Formules

Frits van Eerd treedt definitief terug als ceo van Jumbo

VEGHEL – Frits van Eerd heeft de afgelopen maanden het besluit genomen om ook na een eventuele voor hem positieve afronding van het justitieonderzoek niet terug te keren als ceo. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo, zo meldt het bedrijf. Van Eerd, die jarenlang aan het hoofd stond van Jumbo, trad in september vorig jaar tijdelijk terug als ceo. Hij deed dat nadat hij in opspraak was geraakt en als verdachte werd aangemerkt in een witwaszaak.

Ton van Veen is nu benoemd tot ceo van Jumbo. Als gedelegeerd commissaris gaf Van Veen al sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam van de supermarktketen. Ton van Veen is al sinds 2004 in dienst bij Jumbo en stond samen met de familie Van Eerd aan de basis van het succes van de formule. De supermarktketen groeide in de afgelopen 20 jaar van 30 winkels naar ruim 700 vestigingen.

jumbo.jpg

Ton van Veen: “Jumbo is een geweldig familiebedrijf met een unieke cultuur gebaseerd op ondernemerschap. Frits van Eerd heeft in al die jaren dat hij CEO was een heel belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van Jumbo. Ik wil hem, Colette en Monique bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik zie er naar uit om, in nauwe betrokkenheid met de familie Van Eerd en samen met het directieteam, alle collega’s en zelfstandig ondernemers het succes van Jumbo verder uit te bouwen.” 

Colette Cloosterman-van Eerd is benoemd tot president-commissaris van het bedrijf. Zij treedt zo in de voetsporen van haar vorig jaar overleden vader, en grondlegger van Jumbo, Karel van Eerd.

Bron: Levensmiddelenkrant