Expiry Date Management.jpg Foto: Too Good To Go

Onderzoek

Too Good To Go duikt in voorraadbeheer supermarkten

AMSTERDAM – Anti-verspillingsapp Too Good To Go (TGTG) komt met een nieuw platform dat supermarkten nog beter in staat moet stellen voedselverspilling tegen te gaan. In het platform wordt met kunstmatige intelligentie gebruikgemaakt van de informatie van 85 miljoen gebruikers en 150.000 partnerbedrijven en is daardoor de enige in zijn soort.

Redactie |

Het platform moet levensmiddelenretailers, van supermarktketens tot buurtwinkels, helpen om slim om te gaan met overtollige voorraden en deze te herverdelen. “Met de introductie van het Too Good To Go Platform kunnen we nu ook hun voorraadbeheer in de winkel ondersteunen, waardoor ze een aanzienlijk verschil kunnen maken voor zowel hun inkomsten als de vermindering van voedselverspilling", zegt Mette Lykke, ceo van Too Good To Go. Het platform is bij de Franse supermarktketen Monoprix getest in 250 winkels.

Het platform heeft vijf modules die ieder helpen met het minder verspillen van voedsel. Deze modules omvatten voorraadbeheer, aanbevelingen, intelligente prijsbepaling, marktplaats en donaties. Retailers kunnen het platform aansluiten op hun eigen systemen en het ondersteunt plug-and-play. "Processen voor het controleren van vervaldatums en het prijsgeven van producten in de winkel kunnen arbeidsintensief en foutgevoelig zijn, vooral op grote schaal", legt Geertje Zeegers, country director Nederland en België bij Too Good To Go uit. "De modulaire aanpak van het Too Good To Go Platform plaatst de operationele activiteiten in de winkel centraal, waardoor eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn en technologie en AI worden benut om efficiëntie te brengen in dagelijkse routines.”

Bron: Levensmiddelenkrant