Formules

Albert Heijn presenteert duurzaamheidsverslag 2023

ZAANDAM – Albert Heijn heeft voor de zevende keer zijn duurzaamheidsverslag gepubliceerd, waarin wordt teruggeblikt op de resultaten en activiteiten rond duurzaamheid in 2023. Bovendien lanceert de supermarktformule nieuwe initiatieven om zijn duurzaamheidsmissie verder te realiseren.

Zoë Kools |

In het verslag staan verschillende resultaten die Albert Heijn heeft behaald op het gebied van duurzaamheid in 2023. Zo werd er zo’n 5,9 miljoen kilogram aan verpakkingsmateriaal bespaard en bevoorraadt de supermarktketen nu 100% elektrisch in het centrum van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Albert Heijns doel is om in 2030 100% zero-emissie transport realiseren om de CO2e-uitstoot te reduceren. Bovendien zet de supermarkt grote stappen op het gebied van circulair verbouwen en energiebesparing.

Ook het assortiment van Albert Heijn is verduurzaamd. Om de eiwittransitie te versnellen introduceerde de supermarkt het plantaardige eigenmerkassortiment AH Terra. Met inmiddels 250 producten moet de keuze voor plantaardig makkelijker worden gemaakt voor de klant. Daarbij is het aandeel gezondere eigenmerkverkopen met een Nutri-Score A/B gestegen naar 55,7%, door in te zetten op de betaalbaarheid van groente en fruit en het aanbod in volkoren producten uit te breiden. Ook was Albert Heijn dit jaar opnieuw de grootste donateur van Voedselbanken Nederland, met ruim 4 miljoen gedoneerde producten.

Nieuwe initiatieven
AH heeft ook verschillende initiatieven gelanceerd om klanten meer duurzame keuzes te laten maken. Zo wordt nu de CO2e-uitstoot vermeld op eigenmerkproducten en recepten in de Allerhande en AH-app. Ook introduceert de supermarkt hamburgers met een lagere CO2-uitstoot, dankzij een combinatie van kip en rundvlees. Ten slotte zet AH in op verdere verduurzaming van eigenmerkproducten in persoonlijke verzorging en het schoonmaakassortiment, met bijvoorbeeld ultrageconcentreerd wasmiddel in kleinere flessen, navulverpakkingen en microplasticvrije douchegel.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.