Hydrogen bottle picture crop.jpg Foto: Bacardi/Hrastnik1860

Fabrikanten

Bacardi maakt glazen fles met waterstof als energiebron

HAMILTON – Drankenfabrikant Bacardi heeft naar eigen zeggen als eerste bedrijf ter wereld glazen flessen geproduceerd, waarbij de oven waterstof als energiebron gebruikte. Daarbij werkte het familiebedrijf samen met glasfabrikant Hrastnik1860.

Redactie |

Bij de productie van 150.000 flessen voor St-Germain vlierbloesemlikeur werd nieuw ontwikkelde technologie gebruikt waardoor de glasoven waterstof als primaire energiebron kan gebruiken. Waterstof droeg voor meer dan 60% bij aan de brandstof en dat zorgde voor 30% minder uitstoot van broeikasgassen.

“Het testen van deze glasproductie met een lager koolstofgehalte is een ander voorbeeld van hoe Bacardi toonaangevend is in de sector op het gebied van beste milieupraktijken”, zegt Rodolfo Nervi, vice president, veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid voor Bacardi. “We zullen de lessen uit de proef gebruiken om een ​​traject naar de productie van glas op waterstof vorm te geven en een blauwdruk te creëren die anderen kunnen volgen. Alleen door als sector veranderingen door te voeren, kunnen we onze impact op het milieu aanzienlijk veranderen.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops