zelfscan-albert-heijn.jpg

Formules

Geen noodzaak meer voor servicebalie supermarkten

NIEUWVEEN – Door het verdwijnen van tabaksverkoop in de supermarkt, wordt de noodzaak van een servicebalie ook steeds kleiner. Hierdoor verdwijnt deze in haar huidige vorm en wordt kleiner of wordt vervangen door een servicepunt bij de scankassa's. Zo blijkt uit een onderzoek van NU.nl.

Redactie |

Uit een rondgang van NU.nl bij supermarkten komt naar voren dat de servicebalie zoals deze er nu uitziet, geen bestaansrecht meer heeft. Dit beamen Albert Heijn, Jumbo, Plus, Coop en Dirk. De woordvoerder van AH laat aan NU.nl weten dat de servicebalie is aangepast, en de functie is veranderd. Jumbo zegt dat de servicebalie haar langste tijd heeft gehad: We plaatsen daarom bij de scankassa's servicepunten waar altijd iemand aanwezig is om te helpen." Klanten kunnen worden geholpen door de medewerkers die nu controles bij de zelfscan doen bij het servicepunt. Bij Plus en Coop wordt de service door dezelfde medewerkers op een vast punt via een verkleinde balie verleend.

Servicebalie wordt servicepunt
"De noodzaak van een servicebalie is verdwenen", aldus een Dirk-woordvoerder. "We verkopen al een paar jaar geen loten meer en we zagen ook een daling in de verkoop van cadeau- en telefoonkaarten, postzegels en kranten en tijdschriften", voegt de woordvoerder eraan toe. "In combinatie met het stoppen van de verkoop van tabak hebben we besloten dat de servicebalie niet langer nodig is." Ook hier wordt de servicebalie een servicepunt.

Bron: levensmiddelenkrant