65c64298211cd.jpg V.l.n.r.: Marlot de Jonge, Rutger Anema, Eveline Nederlof, Alcindo Pires (Foto: Freasy)

Fabrikanten

Good Chef overgenomen door Freasy

ROTTERDAM – Freasy heeft Good Chef overgenomen. Beide bedrijven zijn actief op de markt van kant-en-klare vriesverse maaltijden. Freasy wil met de overname nog beter inspelen op de groeiende vraag naar deze maaltijden. Beide merken blijven in de schappen liggen.

Redactie |

Good Chef is sinds 2020 op de markt met hoogwaardige, plantaardige diepvriesmaaltijden. Die zijn te koop op de eigen website, via flitsbezorger Flink en binnenkort ook bij Albert Heijn. “Good Chef heeft de afgelopen jaren veel mensen geholpen om de stap te maken naar een plantaardiger eetpatroon”, zegt oprichter Rutger Anema. “Daarmee maken we, samen met onze klanten, een positieve impact op onze gezondheid en voor onze planeet. Met de kwaliteit en specialisatie uit de keuken van Freasy kunnen we verder doorgroeien in de markt voor gezonde vriesvers maaltijden.”

Bereik
“Met de plantaardige gerechten van Good Chef aan boord creëren we een groter bereik voor de categorie vriesverse kant-en-klaarmaaltijden”, vertelt Freasy-directeur Eveline Nederlof. “We zien gebruikers in toenemende mate overstappen van koelverse maaltijden naar vriesvers. De logistieke en houdbaarheidsvoordelen ten opzichte van koelverse producten zijn groot. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van voedselverspilling en bevordert de marges voor alle partijen.”

Generatie
"Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de nieuwste generatie diepvriesmaaltijden", zegt Nederlof. "Good Chef sluit goed aan bij onze speciaal ontwikkelde bereidingswijze van recepten in diepvriesmaaltijden, waarmee we een hele nieuwe standaard neerzetten."

Bron: Levensmiddelenkrant