Jumbo-en-Avans-Hogeschool-breiden-hbo-aanbod-uit-naar-Supply-Chain.jpg v.l.n.r.: Robert Dollevoet (manager Jumbo Academy), Claire Saes (HR-directeur Jumbo), Philippe Raets (bestuursvoorzitter Avans), Noortje de Bruin (directeur Avans Academie Associate degrees)

Formules

Jumbo breidt HBO-opleidingen voor personeel uit

VEGHEL – Jumbo biedt voor personeel een unieke tweejarige hbo-opleiding logistiek aan. De opleiding wordt gegeven door Avans Hogeschool. De supermarkt neemt alle kosten voor de opleiding op zich. Jumbo biedt al sinds 2019 de duale opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan in samenwerking met Avans.

Redactie |

Tijdens de opleiding gaan de medewerkers een dag per week naar school. De andere dagen werken zij op een Supply Chain locatie zodat zij het geleerde meteen in de praktijk kunnen toepassen. De docenten van de Topopleiding Logistiek geven lessen in onder andere Lean, Supply Chain management, projectmanagement en ICT in logistiek. Daarnaast is er aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. Na twee jaar behalen de deelnemers bij goed gevolg een associate degree in logistiek. Ze kunnen daarna doorstromen naar een bachelor opleiding.

Aanbod
Claire Saes, HR-directeur bij Jumbo: “Bij Jumbo zijn collega’s verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling en bieden we hen een ruim opleidingsaanbod dat we continu door ontwikkelen. Uit gesprekken met collega’s binnen onze Supply Chain organisatie bleek er behoefte aan een opleiding op hbo-niveau. Daarom heeft Avans deze opleiding ontwikkeld in samenspraak met Jumbo. Met deze duale opleiding bieden we collega’s de kans om zich naast hun baan verder te ontwikkelen.”

Bron: Levensmiddelenkrant