Carrefour ziet omzet Frankrijk en België dalen

MASSY - Carrefour heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet van haar vestigingen in Frankrijk en België zien teruglopen  Over de hele lijn noteerde de Franse supermarktreus een omzetstijging van 2,3 procent naar 20,2 miljard euro, wat vooral een verdienste was van de florerende e-commerce die met 30 procent pluste.

Carrefours Europese omzet steeg met 0,4 procent, wat te danken is aan de groei in Polen, Roemenië en Spanje. Frankrijk, België en Italië lieten een omzetdaling zien van respectievelijk 0,9 , 2,8 en 2,3 procent.

Daling
De daling in Frankrijk is te wijten aan de teruglopende omzet in de Hypermarchés; die daalde namelijk met 3,6 procent. De supermarkten en buurtwinkels in Frankrijk zagen wel een omzetstijging van respectievelijk 1,5 en 2,2 procent. In totaal daalde de Franse omzet naar 9,76 miljoen euro. De Belgische filialen van Carrefour zorgden voor een omzet van 1,01 miljard euro in het derde kwartaal; dat is een daling van 2,8 procent vergeleken met dezelfde periode in 2018. Volgens het concern heeft dit te maken met een ‘moeilijke en afnemende markt’, daarnaast ‘versnelde de groep voedselovergangsinitiatieven met goede resultaten bij de biologische, lokale en Carrefour-merkproducten.’ De Italiaanse winkels waren goed voor 1,22 miljard euro omzet, wat een daling van 2,3 procent inhoudt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Oceaan
Aan de andere kant van de oceaan, in Latijns-Amerika, boekte Carrefour positieve resultaten en zag het bedrijf de omzet met 12,8 procent naar 4,02 miljard euro stijgen. Argentinië steekt er met kop en schouders bovenuit met een omzetgroei van 58,7 procent naar 590 miljoen euro. In Brazilië groeide de omzet met 3,8 procent naar 3,4 miljard euro.

Kijkende naar de toekomst wil Carrefour in 2022 een omzet van 4,2 miljard euro uit onlineverkoop halen en 4,8 miljard euro uit de verkoop van organische producten. Ook moet het assortiment van de keten dan met 15 procent zijn afgenomen.