‘Consument wil Nutri-Score’

DEN HAAG – De Consumentenbond zegt dat een meerderheid van de consumenten vóór de invoering van Nutri-Score is. Daarvoor werden ruim duizend consumenten ondervraagt. De bond roept staatssecretaris Paul Blokhuis daarom nogmaals op Nutri-Score door te voeren en komt met een aanbeveling.

Volgens De Consumentenbond is 76 procent van de ondervraagde consumenten het eens met de stelling ‘Het is een goede zaak als Nutri-Score op producten wordt vermeld’. Slechts 5 procent is het oneens. Daarnaast nam de organisatie een aantal interviews af in een supermarkt, om inzicht te krijgen in hoe een consument kiest en met welke informatie.

Onafhankelijk
De bond beveelt op basis daarvan een landelijke invoering aan. “Het is belangrijk dat een onafhankelijke instantie voorlichting geeft over het systeem en het is essentieel dat alle fabrikanten en supermarkten meedoen”, schrijft de organisatie. Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: “Uit de onderzoeken blijkt overduidelijk dat consumenten Nutri-Score willen. Dit ondersteunt ons pleidooi: wij willen Nutri-Score op alle voedingsmiddelen, zodat consumenten in één oogopslag een realistisch beeld krijgen van de voedingswaarde.”

De Consumentenbond voert al langer campagne voor het invoeren van Nutri-Score. Daarvoor werd onderzoek gedaan naar ontbijtgranen, hartige tussendoortjes en ontbijtkoek.

Bron: Levensmiddelenkrant