Jumbo bouwt nieuw E-Fulfilment Center

VEGHEL – Jumbo treft voorbereidingen om in Bleiswijk een derde E-fulfilment center (EFC) te bouwen. Het nieuw te bouwen EFC wordt een aanvulling op de bestaande centers in Den Bosch en Raalte.

‘Bleiswijk zal net zoals de bestaande centers dienstdoen als logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen rechtstreeks thuis ontvangen. Jumbo verwacht ruim duizend nieuwe banen te creëren in haar derde EFC, dat begin 2021 operationeel moet zijn’, aldus Jumbo.

Online boodschappen
Ton van Veen, de cfo van de supermarktketen ziet dat de markt voor online boodschappen hard blijft groeien. “Jumbo is in deze markt al een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat doel te bereiken, hebben we afgelopen tijd aanpassingen doorgevoerd in onze online organisatie en het bezorgnetwerk. Zo hebben we onlangs nog in Utrecht onze vierde regionale bezorghub geopend, naast reeds bestaande bezorghubs in Den Bosch, Amsterdam en Middelburg. Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannel aanbod voor onze klanten.”

Drie
De retailer laat verder weten dat ‘de toevoeging van EFC Bleiswijk is een belangrijke stap om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar het thuisbezorgen van boodschappen. In geografische zin draagt deze locatie bovendien bij aan een evenwichtige landelijke spreiding van het Jumbo bezorgnetwerk.’ Jumbo opende in 2014 in Den Bosch haar eerste EFC en in 2018 ging in Raalte het tweede EFC open. Naar verwachting zullen Den Bosch en Raalte eind 2020 hun maximale capaciteit bereiken.

Bron: Levensmiddelenkrant