Etos sluit deal over online verkopen | Levensmiddelenkrant

Etos sluit deal over online verkopen

Zaandam – Etos heeft een meerjarige overeenkomst bereikt met haar franchisenemers over online verkopen. De afgelopen maanden hebben de drogisterijketen en het bestuur van de Vereniging van Etos Franchisenemers een gezamenlijke visie op de toekomst ontwikkeld. 

Het uitgangspunt is volgens Etos dat de verkoop in de winkel en de online verkopen elkaar over en weer versterken. Eerder heeft Ahold Delhaize dochter Gall & Gall ook al een overeenkomst gesloten met haar franchisenemers over e-commerce. Saskia Egas Reparaz, algemeen directeur van Etos: “We willen dat iedere klant tevreden de deur uitgaat. Dat geldt ook voor de nieuwe webshop. Onze franchisenemers gaan daarbij gelukkig helpen en daarom ben ik erg tevreden met de overeenstemming die bereikt is.”

Etos en haar franchisenemers gaan samen de inzichten uit de online verkoop gebruiken om winkels en assortimenten aantrekkelijk te maken voor Etos-klanten. Tegelijkertijd kan Etos nu naar eigen zeggen beter inspelen op de behoefte van klanten, waar en wanneer het hen het beste uitkomt. Franchisenemers delen straks mee in de online omzet. Ook zijn er afspraken gemaakt over de Etos-gerelateerde omzet bij eventuele toekomstige online groei-initiatieven.

Bron: Levensmiddelenkrant