Finalisten ZO2Z Award bekend

WOERDEN - De drie finalisten van de ZO²Z Award 2019-2020 zijn bekend. Giel Smits (Plus Giel Smits in Culemborg), Gert en Mirjam Kuipers (Albert Heijn Kuipers, Franeker) en Froukje Sloot (Jumbo Froukje Sloot, Stadskanaal) maken kans op de ZO²Z Award, ofwel de prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland.

De finalisten werden eerder uitgeroepen tot provinciewinnaars in hun eigen provincie. Zij maken deel uit van een groep van twaalf provinciewinnaars die op 10 april bekend werden gemaakt. Deze twaalf ondernemers zijn door onderzoeksbureau Panteia bezocht voor een gesprek en een analyse van de ondernemer, zijn ondernemingsstijl en natuurlijk de mate waarin dit terug te zien is op de winkelvloer.

Jury
De drie finalisten worden door de jury bezocht. Deze jury bestaat uit Marian Geluk (directeur Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie FNLI), Rene Roorda (algemeen directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL) en Harrie ten Have (voorzitter Vakcentrum). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Vakcentrum op 14 mei.

Initiatief
De ZO²Z Award is de tweejaarlijkse competitie waarin wordt bepaald welke zelfstandig supermarktondernemer zich de beste van Nederland mag noemen. De competitie is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Tijdens de wedstrijd staat het element ondernemerschap centraal. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandig ondernemer voor de lokale gemeenschap en de Nederlandse economie onderstrepen.

Bron: Levensmiddelenkrant