Plus-man Frans Versteeg beste van Zuid-Holland

ZO2Z Award: ‘Lokaal ondernemerschap zit in ons DNA’

MEERKERK - Frans Versteeg is iemand die sterk inzet op lokaal ondernemerschap. Een zelfstandige die actief is in zijn marktgebied en daar ook de ruimte voor krijgt van Plus Retail. “De formule staat als een huis. Ik zorg als ondernemer voor de kers op de taart.” Die kers leverde hem de titel beste supermarktondernemer van de provincie Zuid-Holland op.

Versteeg weet heel goed waarin zijn onderscheidend vermogen zit. “Mijn band met mijn marktgebied is sterk. Niet alleen met mijn klanten, maar ook met lokale leveranciers en producenten. Een jaar geleden hebben wij Helden van de Streek gelanceerd. Met dit platform presenteer ik de producten van lokale kwaliteitsleveranciers in mijn winkel. Brood van de lokale bakker, kaas van een lokale producent, noem maar op. Producten met een sterke naam met een lokale verankering die mijn klanten graag kopen.” Versteeg neemt graag zijn verantwoordelijkheid in de lokale gemeenschap. “Verenigingen en activiteiten sponsoren doe ik met plezier. Dat zit in ons DNA.”

Kracht
Versteeg krijgt van Plus ruimte voor het ontplooien van lokale initiatieven en om zijn kracht als ondernemer te benutten. “Sinds een jaar produceren en verkopen we verse maaltijden vanuit mijn winkel. Mijn klanten kunnen tijdens de bereiding letterlijk in de pannen meekijken. Plus Retail pakt dit positief op en ondersteunt ons met waardevolle informatie van andere zelfstandigen die hiermee bezig zijn.” De markt voor zelfbereide maaltijden is volgens Versteeg prima. “Niet alleen voor jonge mensen, maar ook voor ouderen. Wij gaan ons aanbod de komende tijd verder uitbreiden.”

Bron: Levensmiddelenkrant