Peter_5-4.jpg

Achtergrond

Peter d’Angremond verlaat Fairtrade Nederland

UTRECHT – Directeur bestuurder Peter d’Angremond verlaat eind van het jaar Fairtrade Nederland. Hij leidde de organisatie achter het keurmerk de afgelopen vijftien jaar. De organisatie is nog op zoek naar een geschikte opvolger.

Redactie |

Na zijn vertrek zal d’Angremond nog een half jaar optreden als adviseur om zo een goede overdracht te waarborgen naar zijn opvolger. In de periode dat hij de organisatie leidde, groeide de verkopen van Fairtrade gecertificeerde producten van 87 miljoen euro naar meer dan een half miljard euro.

Groeien
D’Angremond: “De afgelopen 15 jaar heb ik Fairtrade (voorheen Stichting Max Havelaar) enorm zien groeien. In professionaliteit en in omvang. De belangrijkste groei zit natuurlijk in de impact die Fairtrade maakt. Tijdens de producentenreizen die ik heb gemaakt, heb ik met eigen ogen die impactgroei gezien. Boerencoöperaties zijn professioneler geworden. Ze bouwen hun eigen fabrieken en hebben geïnvesteerd in hun gemeenschappen door in onderwijs en gezondheidszorg te voorzien en in het klimaat door het gebruik van milieuvriendelijke productietechnieken. Ik heb met passie en enorm veel plezier samen met het Fairtrade Nederland team en alle partners aan deze resultaten gewerkt en kijk straks terug op misschien wel de mooiste periode in mijn werkende leven. Het is mijn voortdurende ambitie om impact te blijven creëren, waarbij ik mijn kennis en ervaring als commissaris en adviseur toepas in het eerlijker en duurzamer maken van toeleveringsketens.”

Opgebouwd
Martijn van Dam, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht van Fairtrade Nederland is Peter dankbaar en erkentelijk voor wat hij, in al die jaren dat hij leiding gaf aan Fairtrade Nederland, heeft opgebouwd. Fairtrade is één van de meest bekende en vertrouwde keurmerken in Nederland en maakt nog altijd jaar op jaar een mooie groei door. Daarmee realiseren we elk jaar meer impact voor boeren en werknemers in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Peter heeft gezorgd voor een robuuste strategie, goede resultaten en bovenal een bevlogen en betrokken team. De Raad van Toezicht wenst hem het allerbeste voor de toekomst en vertrouwt erop dat Peter zich zal blijven inzetten voor eerlijkere handel en een eerlijkere wereld.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops