pieter-pot-schoemaker-verpakkingsvrij-verpakkingen-online-supermarkt.jpg

E-commerce

Pieter Pot voorlopig van ondergang gered

AMSTERDAM – De verpakkingsvrije onlinesupermarkt Pieter Pot staat op het randje van faillissement. Oprichters Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt hebben hun aandelen overgedragen aan de eigenaren van de Delicatessenfabriek. Dat bedrijf verzorgde al het wassen van de herbruikbare potten waarin Pieter Pot zijn producten verpakt. De overname zou het bedrijf hebben behoed voor faillissement.

Redactie |

Na vier jaar, een investering van 9 miljoen euro in 2021 en meer dan 50.000 klanten is het circulaire systeem dat de oprichters voor ogen hadden niet rendabel te krijgen. Het leveren van producten in herbruikbare potten blijkt toch lastiger dan gedacht. Beide oprichters melden op LinkedIn dat ze de missie wel voort  wilden zetten. Maar daar was wel een partij voor nodig die de processen binnen de circulaire keten kon integreren. Dat zou dan de Delicatessenfabriek moeten zijn.

Crediteuren
Dat het bedrijf ook na de overname van de aandelen nog in zwaar weer zit, blijkt uit een brief die door de nieuwe eigenaren Jordan Koppelle en Dominique Rommers aan de crediteuren is gestuurd. Daarin zouden ze de schuldeisers vragen om een groot gedeelte van de openstaande vordering op Pieter Pot kwijt te schelden. Dat zou nodig zijn voordat er nieuw geld in het bedrijf kan worden gestopt. Eerder ontsloeg het bedrijf al tientallen medewerkers

Schoemaker is afgetreden als ceo, maar blijft betrokken bij het bedrijf, tot genoegen van de nieuwe aandeelhouders. Bijmolt is naar het buitenland vertrokken om “uit te zoomen en te reflecteren”, schrijft hij op LinkedIn.

Bron: Levensmiddelenkrant