Getir_by_Isabel Janssen -- Outsider.i-8.jpg Foto: Isabel Janssen

E-commerce

Getir gaat drastisch reorganiseren

AMSTERDAM – Flitsbezorger Getir gaat fors inkrimpen. Volgens diverse media en het ANP schrapt het bedrijf wereldwijd ongeveer 2500 banen. De reorganisatie moet het bedrijf efficiënter maken. Wat het betekent voor medewerkers in Nederland is nog niet bekend.

Redactie |

Onlangs trok het van oorsprong Turkse Getir zich al terug uit een aantal landen, waaronder Spanje, Italië en Portugal. Het bedrijf zag geen toekomst in deze landen. Op dit moment is Getir nog actief in Turkije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland.

Flitsbezorging nam een grote vlucht tijdens corona. Investeerders pompten miljarden in diverse bedrijven zoals Getir, Gorillas en Flink. Na de coronaperiode nam het aantal bestellingen af en door de stijgende rentetarieven was het ophalen van nieuwe investeringen lastiger. Investeerders eisten rendementen en de bedrijfsvoering moest worden aangepast. Op dit moment zijn alleen Flink, Getir en Gorillas nog actief in ons land. Gorillas is na de overname vorig jaar onderdeel van Getir.

Volgens Getir is de reorganisatie nodig voor de ‘toekomst van de sector waarin het acht jaar geleden pionierde en blijft deze in de toekomst leiden'.

Bron: Levensmiddelenkrant