Formules

Ondernemers

Fabrikanten

Buitenland

E-commerce

Jaaroverzicht maart: prijsconflicten en Beste Introducties

NIEUWVEEN – Wat is er allemaal in 2022 gebeurd? Levensmiddelenkrant zet deze week de belangrijkste nieuwsfeiten van dit jaar op een rij. De laatste maand van dit kwartaal sluiten we af met de nog altijd aanwezige prijsconflicten, maar er is ook leuk nieuws: Levensmiddelenkrant heeft de winnaars van de Beste Introducties 2021 bekendgemaakt.

Redactie |

Prijsconflicten gaan door
Nog altijd woedt er een conflict tussen supermarktformules en producenten over de prijs van voedingsmiddelen. ABN Amro komt met een oplossing: flexibelere contracten kunnen lege schappen voorkomen. De inflatie stijgt ondertussen ook, waardoor producten nog duurder worden aldus het CBS. Om de consumenten niet te hard te raken maakt Vomar bekend dat de prijs van brood het hele jaar gelijk blijft. “Alhoewel ook voor onze eigen bakkerij de grondstoffen duurder worden, kiezen we er in deze tijd bewust voor om deze forse rekening niet door te schuiven naar onze klanten”, zegt algemeen directeur Aart Van Haren.

Beste Introducties 2021
Levensmiddelenkrant heeft de winnaars van de Beste Introducties 2021 bekendgemaakt. Er zijn maar liefst 68 winnaars! IRI kijkt ieder jaar uitvoerig naar de innovatieomzet van alle fabrikanten en categorieën. Sjanny van Beekveld, business consultant bij onderzoeksbureau IRI vertelt wat 2021 voor introductiejaar was en wat ons in 2022 staat te wachten. De prijsinflatie kan volgens haar invloed hebben op de innovaties.

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

De organisatie van de Nationale Week Zonder Vlees breidt het concept uit: vanaf nu draait alles om een week zonder vlees en zuivel. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van het concept, blikt met Levensmiddelenkrant terug op eerdere edities en vertelt over de impact van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Veel fabrikanten en bedrijven doen ook dit jaar weer mee aan de actieweek, hoewel een enkeling ook besluit om het actiegeweld bewust te vermijden.

jaaroverzicht-lmk.jpg