getir-at-amsterdam_1622552342996.jpeg

Onderzoek

Getir maakt meest populaire producten 2023 bekend

AMSTERDAM - Boodschappen doen kan een tijdrovende bezigheid zijn. In Nederland wordt daarom volop gebruikgemaakt van bezorgdiensten zoals. Maar welke producten nu zo populair? En verschillen die per regio? Getir en Gorrilas zetten op een rijtje welke artikelen het meest geliefd zijn in 2023.

Redactie |

Eieren, al dan niet biologisch, staan op nummer één. Het zijn de meest bestelde items op het boodschappenlijstje, de normale eieren iets meer dan de duurzame, biologische. Op nummer twee staat komkommer en op drie avocado. In de top tien staan verder onder andere bananen, kadetjes, cola en cola zero, meergranenbrood, losse banaan en biologische eieren.

Stadsfavorieten
In grote steden als Amsterdam ,Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn bananen, komkommers en avocado’s ongemeend populair. Maar ook toiletpapier staat altijd op het boodschappenlijstje bij de grootstedelingen. Havermelk is in Amsterdam een geliefd product, meer dan in andere steden. Rotterdam als Den Haag hebben gemeenschappelijk dat avocado's, komkommers, zachte witte bolletjes en biologische melk veelvuldig besteld worden. In studentenstad Utrecht is dat chips, met name de chilivariant.

Bestelmomenten
Op zaterdag is 16.00 uur het meest interessante moment om borrelhapjes te bestellen. Op maandag is dat fruit om 08.00 uur. Op woensdag worden op dat tijdstip babyproducten besteld en rond lunchtijd komen de kant-en klaarmaaltijden in het online winkelmandje.

Bron: Levensmiddelenkrant